Białko serwatkowe, a cukier

białkoJeśli zażywamy jakieś sportowe odżywki, które mają na celu nas wyraźnie wspomóc w osiągnięciu określonego celu treningowego, jeśli tymi odżywkami są produkty na bazie białka, jeśli jest to białko serwatkowe, to zasadniczo powinniśmy sięgać po podstawową wersję produktu. Oczywiście nie każdy ma takie preferencje, nie każdemu owa podstawowa wersja białka serwatkowego odpowiada i dlatego na rynku mamy również do czynienia ze sporą ilością produktów białkowych, ze sporą ilością białka serwatkowego z różnymi domieszkami smakowymi, w tym również musimy mówić o białku serwatkowym z dodatkiem cukru. Tak naprawdę jednak ów cukier nie jest nam zupełnie potrzebny i jest substancją o działaniu negatywnym. Jednakże, jeśli nam na tym bardzo zależy, jeśli tenże smak jest jedną z kwestii kluczowych, to jak najbardziej możemy wybrać dla siebie białko serwatkowe w jakiejś wersji smakowej, a tych obecnie jest na rynku coraz więcej.

http://opowiadaniamidori.blogspot.com/2016/03/czym-jest-biako-serwatkowe.html

Brak możliwości komentowania